Laatste nieuws

Atlas 160W voor Pauwels

Onlangs overhandigde Arthur Plomp, directeur Hans van Driel B.V., de sleutels van een nieuwe Atlas 160W aan Hans Pauwels van Aannemers- en verhuurbedrijf Pauwels uit Nijmegen. Bijzonder aan deze Atlas 160W mobiele graafmachine is het Steelwrist SQ Auto Connection snelwisselsysteem.


 


datum: 19-04-2018

lees meer...

Zaterdag 21 april: Machinistenkampioenschap Alblasserwaard/ Vijfheerenlanden

Tientallen machinisten maar ook leerling-machinisten nemen op zaterdag 21 april a.s. deel aan het machinistenkampioenschap Alblasserwaard/ Vijfheerenlanden. De deelnemers moeten in tien verschillende spelronden laten zien wat ze in hun mars hebben. Ook is er een parcours opgezet voor "de machinisten van de toekomst".


datum: 19-04-2018

lees meer...

Nieuwe 80 tons opritten voor Manoovr met gieksleuf

De Nooteboom Manoovr generatie heeft nieuwe maatstaven gezet voor het vervoer van zware machines. De nieuwste uitbreiding hierin zijn de 4-, 5-, en 6-assige uitschuifbare Manoovr semidiepladers met gieksleuf speciaal voor het vervoer van o.a. grondverzet- en bouwmachines.


datum: 16-04-2018

lees meer...

Nieuwe Case CX18C voor Kees van der Does V.O.F.

Onlangs heeft Troost Machinehandel BV een Case CX 18C geleverd bij Kees van der Does Loonbedrijf VOF.


datum: 10-04-2018

lees meer...

Introductie Mecalac 9MWR

Mecalac staat bekend als een eigenzinnige fabrikant, die vaak net even anders tegen zaken aankijkt dan gebruikelijk. De MCR-serie is daarvan een mooi voorbeeld, om nog maar te zwijgen over de 12MTX. Dat het Franse merk vernieuwing hoog in het vaandel draagt, blijkt wel uit het feit dat volgende maand tijdens Intermat de eerste 100% elektrische graafmachine op de stand van Mecalac pronkt. Deze e12 is niet de enige innovatie waarmee men ongetwijfeld hoge ogen gooit, op de laatste Bauma konden bezoekers tevens kennismaken met de MWR-serie. Dat was toen nog een prototype, waarmee de constructeur aangaf hoe een compacte bandenkraan er anno nu uit zou moeten zien. De geringe bouwhoogte – en daarmee een laag zwaartepunt – viel direct op, maar in feite is het concept van A tot Z nieuw. “Net als destijds bij de 8MCR hebben de engineers vrij spel gehad om een mobiele graafmachine vanaf de basis opnieuw te ontwerpen”, vertelt directeur Arjan van den Oord van importeur Ahlmann Nederland. “Het resultaat moest net zo vernieuwend zijn als destijds bij de eerste MCR, maar dan op banden.”


datum: 09-04-2018

lees meer...

Eerste af-fabriek New Generation Scania R500 8x2/*6 voor Kruiswijk

“De chauffeur wou hem graag en zelf ben ik ook dik tevreden over Scania”, aldus wagenparkbeheerder Dirk Slingerland van Kruiswijk grondwerken in Bergambacht. En daarmee kreeg dit bedrijf de primeur dat ze tegelijk met de opening van hun nieuwe pand óók de eerste helemaal op de band gebouwde New Generation Scania R500 8x2/*6 met stuurbare en hefbare voorloop- en naloopas konden tonen.


datum: 08-04-2018

lees meer...

KATO IC75 rupsdumpers voor Oussoren

Loon- en verhuurbedrijf Oussoren uit Westbroek heeft, via Kemp in De Meern, twee KATO IC75 rupsdumpers in gebruik genomen. Voor extra laadvermogen is de laadbak verhoogd en voorzien van een hydraulische klep. Het laadvermogen komt hiermee op circa 8,0 m3.


datum: 07-04-2018

lees meer...

Nieuw ontwikkeld een 100% elektrische minigraver

Om aan de vraag naar emissievrije en geluidsarme minigravers te kunnen voldoen ontwikkelden Rens de Bruijn BV en Rent4ALL uit Ede een volledig elektrisch aangedreven mingraver op basis van een Volvo EC 18D.


datum: 06-04-2018

lees meer...

Hybride Kobelco voor Bogaard Infra

Bogaard Infra BV uit Bergambacht heeft via Kemp in De Meern een Kobelco SK210HLC-10 hybride rupsgraafmachine in gebruik genomen. De hybride Kobelco is sinds zijn introductie een groot succes.


datum: 05-04-2018

lees meer...

Boels Rental doet drie overnames

Boels Rental (Sittard) heeft recentelijk drie branchegenoten overgenomen, waarmee het bedrijf zijn dienstverlening aan klanten opnieuw heeft uitgebreid. Het gaat om machineverhuurder Already Hire Limited (Engeland) en de gespecialiseerde verhuurders Delta Rent en Amdyte (Nederland).

Bij de overgenomen partijen werken in totaal 124 medewerkers. Met deze overnames groeit de portfolio van Boels Rental in de breedte en wordt de unieke één loketfunctie van het bedrijf verder ingevuld


datum: 04-04-2018

lees meer...

Hans van Driel levert mini aan Schaafsma

Schaafsma uit Appelscha heeft, via Hans van Driel in Ommen, een Kobelco SK55SR minigraafmachine in gebruik genomen. De Kobelco SK55SR is uit voorraad geleverd en was binnen een week inzetbaar.


datum: 03-04-2018

lees meer...

BOMAG tandemwals voor De Grondslag

De Grondslag B.V., specialist in paardensportbodems uit Utrecht heeft, via Kemp uit De Meern, een BOMAG BW100AD-5 tandemwals in ontvangst genomen. Recent geleden nam De Grondslag ook al een Atlas 140W T4F mobiele graafmachine in gebruik via Kemp.


datum: 02-04-2018

lees meer...

Eerste nieuwe Hitachi ZX210LC-6 voor Melse Maljaars

Pladdet leverde recent de eerste machine af uit de opdracht  van 2 nieuwe HITACHI ZX210LC-6 rupsgraafmachines. Melse Maljaars uit Aagtekerke bestelde 2 identieke machines, voorzien van hydraulische verstelarm.


datum: 01-04-2018

lees meer...

Knikkende oprij LF

Voor het transport van grasmaaiers en golfbaanmachines heeft Veldhuizen een Oprijvrachtwagen ontwikkeld met een knikkende laadvloer.
De ontwikkeling is gebaseerd op de techniek van een knikkende oplegger van de B+E opleggers. Zo is de oprijhoek slechts 9° en is de aluminium oprijklep uitgevoerd met een dubbel scharnier, zodat er geen luchtweerstand is bij leeg rijden.
 


datum: 31-03-2018

lees meer...

Uitschuivende Hitachi

Recent leverde Pladdet een nieuwe Hitachi ZX 190W-6 2p mobiele graafmachine af aan de Vlieger R en Cie uit Zele.
Firma De Vlieger is o.a. gespecialiseerd in groenvoorzieningen, bos en beplantingswerken.


datum: 30-03-2018

lees meer...

Zeer uitgebreid Volvo duo voor HKA-Nieuwkoop

Recent afgeleverd bij HKA-Nieuwkoop, een Volvo EC220EL Semi Long Reach en Volvo EWR150E. Modern, vooruitstrevend, zuinig en beide met bijzondere aspecten.
 


datum: 29-03-2018

lees meer...

Jan van der Lee kiest JCB

Onlangs heeft Asjes uit Alkmaar een  JCB JS 175W geleverd bij Jan van der Lee uit Amstelveen.


datum: 28-03-2018

lees meer...

TOBROCO-GIANT toont wereldpremières tijdens eerste deelname INTERMAT

In april neemt TOBROCO-GIANT voor het eerst deel aan deze internationale beurs op het gebied van constructie en infrastructuur. Bezoekers kunnen in hal 5B op stand M044 direct kennis maken met twee wereldprimeurs. Allereerst is dat een 25 pk versie van de nieuwe skidsteer laders, de SK252D. Maar centraal op de stand staat de G4500 X-TRA, een wiellader in de 4,5 tons klasse met laag voorframe voor extra hefvermogen. 
 


datum: 27-03-2018

lees meer...

15 kunststof rijplaten gestolen

Zaterdagmorgen 24 maart jl. zijn er in Ondiep te Utrecht 15 kunststof rijplaten gestolen met de afmeting 300x90x2 cm.


datum: 26-03-2018

lees meer...

Kobelco SK75SR voor W.J. van Vliet

Loon- en verhuurbedrijf W.J. van Vliet uit Kockengen heeft onlangs, via Kemp in De Meern, een zeer complete Kobelco SK75SR rupsgraafmachine in ontvangst genomen. Eerder nam Van Vliet via Kemp een Kobelco SK140SR in gebruik.


datum: 26-03-2018

lees meer...